Måndag – dagen vi träffade Nemo


Måndag eftermiddag och vi är just i färd med att avsluta dagens dramapass med en av skolans särklasser. I en dryg timme har vi skrattat och lekt och jag kan inte låta bli att förundras över hur knivskarpa iakttaganden vissa av dom emellanåt gör.  Hjärtat är alldeles varmt i deras sällskap, upprymt av glädjen de utstrålar. Och jag sitter där, leendes och funderandes, när min handledare avslutar lektionen med att låta eleverna göra en utvärdering av dagens pass. En efter en får de ge uttryck för vad de har gillat och ogillat – det slår mig hur positiva de är i jämförelse med en vanlig klass – och gång på gång lockar deras kommentarer till varma skratt.

Och så blir det till slut Nemos tur. En pojke jag och min praktikkamrat aldrig tidigare mött, till skillnad från den övriga klassen. Och han skiner upp när han, alldeles för ivrigt för att kunna göra sig förstådd, pladdrar på om vad han tyckt och flaxar yvigt med armarna. Och han himlar med ögonen när vi ber honom upprepa vad han sagt. Tycker vi är alldeles tröga som inte förstår vad han säger. Så till slut, tre upprepningar senare, när han tagit det i slowmotion förstår vi:

”Tipp-topp för mig idag har varit att få träffa och vara med dom där nya tjejerna” säger han och lyser återigen upp när han pekar på mig och Jess. Och vi blir alldeles paffa. Och jag kan inte låta bli att le brett och stort och omkring mig tjuter alla barnen förtjust. Och när jag sedan sitter där, på väg hem, kan jag inte sluta le. För ärligheten i hans ord var så påtaglig att det bränt till bakom mina ögonlock av rörelse.

Det är när jag sitter där som jag inser att jag vet: det här är precis det jag ska göra. Det här är så rätt.

 

Annonser

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Måndag – dagen vi träffade Nemo

  1. Åh helt underbart. Va roligt att höra hur du brinner för det här lika mycket som jag själv! 🙂

  2. Jag arbetar med barn med särskilda behov. Jag älskar mitt arbete. ♥ Det är så otroligt givande. 😀

    • Ja 🙂 Praktiserar just nu på högstadiet och faktum är att de två lektionerna i veckan jag har med dom verkligen lyser upp min tillvaro 🙂 Fruktansvärt goa!

  3. Visst är det skönt att veta att man har gjort ett val i livet, och att det känns i hela kroppen att just det valet var rätt?
    Glad att du har hittat vad du vill göra!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s