We still got it


Solen har precis börjat sjunka bakom Stockholms takåsar där vi går och klagar lite smått över att inget muppigt har hänt oss än så länge. Kanske är det Jules närvaro som fattas, kanske är det vår förmåga att hamna i prekära och märkliga situationer som försämrats eller kanske är det bara lite för tidigt på dygnet, jag vet inte, men det är märkligt. Märkligt att allting ännu är så väldigt normalt. Vi skrattar åt gamla minnen från skoltiden, hon och jag. Pratar dåtida vänner som man av någon anledning glömt att dom fanns. Pratar välmående och gamla, återkommande mönster. Vi är ett återkommande mönster. Vi beter oss alltid likadant när vi är med varandra.

Det är lite farligt det där med att önska sig saker. Som att önska sig att hamna i lite annorlunda situationer. För av någon anledning väljer anden i flaskan, eller gud, eller tomten, att låta just precis dom önskningarna slå in när man minst anar det. Det är precis det som händer. Bönan hamnar i en blomrabatt och får slängkyssar av flintskalliga busschaufförer vid slottet och vi blir fotade av förbipasserande italienare när vi klättrar på lejon och troll och vi springer rätt in i amerikanska par som berättar anekdoter och skrattar åt hur brittisk min engelska är och jag vet inte hur allt det här går till men det är precis som det alltid varit. Vi har inte tappat stinget än. Och det känns tryggt. Det där att vi fortfarande kan.

Många timmar och snapshots senare sitter vi i soffan hemma hos mig och Mowgli. Tittar igenom alla bilder som fungerat som dokumentation under dagens eskapader i huvudstan medan vi skrattar så att ögonen tåras. Och jag kan inte låta bli att glädjas åt hur underbart det är med sådana vänner. Som Bönan. Och som Jules. Tillsammans är vi oslagbara.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “We still got it

  1. Såg fotona, underbara! Snart ska vi oxo ta mysbidler – fast det kanske blir lite ”höstigare” sådana. Puss och godnatt söta!

  2. Tärningen är kastad

    oh yes u do….dammit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s