‘To the question of your life you are the answer, and to the problems of your life you are the solution’


– Hur gör du egentligen? För att inte tröttna på livet? undrar hon.

Vi har träffats för en snabb lunch i Gamla Stan. Hon är sig lik. Ser likadan ut som hon gjorde för lite över ett och ett halvt år sedan då vi tillsammans spontanflyttade till London. Höga klackar, mörkt hår, fladdrig blick. Och precis som jag trodde får jag kämpa lite med mig själv, för det här är inte vilken tjej som helst. Det här är tjejen som ljög mig rätt upp i ansiktet i månader och lämnade mig att ta itu med hennes obetalda hyror för att dom som delade lägenhet med oss inte skulle bli utkastade på gatan. Det här är tjejen som är skyldig mig mer pengar än jag ens vågar tänka på. Tjejen jag iskallt konfronterade och sade upp kontakten med. Nu är vi i samma stad. Igen.

Jag bestämde mig för att förlåta. Ilskan visade sig vara mer utmattande och energitömmande än att stryka ett streck över allt som hänt. Ilskan har följt mig varthän jag än vänt mig. Jag orkar inte vara arg längre. Så jag bestämde mig för en tid sedan att skriva ett brev och tala om för henne hur jag kände. Tala om för henne att hon får en ny chans. Att jag vill träffa henne, mycket för att se om där finns något att försöka reparera. Bygga broar. Jag vet inte. Men jag minns vi hade kul ihop. Hon var min vän. Men hon var feg. När det gäller konfrontationer och motgångar, kanske en utav de mest ryggradslösa jag någonsin mött.

Så jag sitter där i solen och den lätta blåsten och kämpar med mig själv. För helt lätt är det inte. Men det är det som ska göra mig starkare. Förlåtelsen. Och jag påminner mig själv om och om igen medan vi utbyter erfarenheter från det senaste året. Jag berättar om Mowgli och om hur glad jag är att vi funnit varann. Hennes mörka ögon flackar, som vanligt, men jag känner henne. Ser tydligt att hon avundas mig. För att jag har hittat tillbaks till glädjen. För att jag tog itu med mina problem och hon aldrig haft kuraget att göra detsamma. Jag ser det. Och tycker synd om henne. Hur småaktigt det än må låta. För jag vet så väl att den enda som står i hennes väg, det är hon själv. Hon hade kunnat gå långt med den ambitionen och drivkraften som finns i henne. Men inte så länge hon inte har något mod att göra fel och erkänna det, för sig själv och andra.

– Jag tog tag i det, svarar jag. Jag slutade fly. Och jag sprang rätt in i Mowgli.

Och det mina vänner, är hela hemligheten. Jag slutade fly från mig själv. Från tiden. Från kärleken. Från livet.

Annonser

9 kommentarer

Filed under Uncategorized

9 responses to “‘To the question of your life you are the answer, and to the problems of your life you are the solution’

 1. Miss Upsey Daisy

  Det är fint att förlåta. Något jag själv tyvärr har en smula svårt för.

  • Det är ju det dom säger anyways.. Vissa gånger är betydligt svårare än andra. Har som sagt tagit mig nästan två år att ens tala med personen igen.
   Kul att du kikade in 🙂

 2. När man blivit sviken av en god vän så blir relationen skadad. Det blir som ett gigantiskt hål som man inte bara kan bygga en bro över bara sådär.. man behöver tid. Ibland så finns det inte tid i hela världen att bygga en bro.. men hon ska vara glad att hon fick en andra chans och jag hoppas att hon inser värdet av det.

  Du är fin du.. glöm inte det.

  Puss och kram

 3. uggla

  well done!! samma här. det gick kanon…

 4. Vet du, underbara? Dina texter får ibland mina ögon att tåras för att du har en sån förmåga att förvandla allt du skriver till något vackert. Jag vet inte just vad det var med detta inlägget – det fick mig bara att le med tårar i ögonen.

  FIN är DU!!!

  Besos i massor tills du tröttnar

  • Du är bra söt du 🙂 Tack vännen. Du anar inte hur glad jag blir av att höra det där. MWAAH!! (Och jag tvivlar på att jag tröttnar på besos – ever!)

 5. Pingback: Om en gitarrist och ett ouppklarat missförstånd | I think it's a Rainbow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s