Det finns sånger som aldrig förlorar sin kraft


Kvällen är alldeles ljummen. Jag tänker på det och på hur det luktar sommar när jag går mot tunnelbanan efter vad som kan ha varit världens tråkigaste och mest händelselösa jobbpass. Det är något rogivande med just den doften. Och jag kan inte hejda en djup, lycklig suck från att undslippa mig.

Men så plötsligt stannar världen upp. Ja, självaste tiden med. Den blir liksom böjlig, konstig och jag måste stanna där jag är. Mitt på trottoaren i det ljumma mörkret och skenet från gatlamporna. För i mina öron hörs ljudet av det förflutna. Ljudet som kommer från en tid så långt bort från nuet att det får min hals att snöras ihop och jag måste blunda för att inte tappa fästet. För jag kan förnimma samma dofter. Jag kan se samma plats och samma människor. Jag kan känna samma vind och se samma stjärnor. Allting med musiken förvrider och förhäxar. Och jag förmår inte röra mig.

Det finns sånger som stannar tiden. Det finns sånger som förtrollar. Och det finns sånger som aldrig förlorar sin kraft. Vilka är era sånger?

Sångerna som sjunger om svunna tider


Annonser

19 kommentarer

Filed under Uncategorized

19 responses to “Det finns sånger som aldrig förlorar sin kraft

 1. iAiAm

  Oh GOD jag hör Dej sistah. Såna sånger känns så mycket.

 2. Mysiga låtar :o)

  Tack…

 3. She

  Oj oj … har ett par stycken … Har en förmåga att förknippa situationer & personer med låtar. Musik är som balsam för själen ( oftast ) och jag skulle inte kunna leva utan musik.

  Jaha? Ville du ha exempel? *s*
  Jag återkommer när jag kommer på, står ju still just nu.. 😉

  • Ja jag är likadan, nästan varje låt som för mig betyder någonting, låtar jag minns, är just sånna som jag förknippar med personer eller situationer eller platser. Och ja, musik är balsam för själen. Verkligen.

   Haha.. ja, jag var liksom lite nyfiken på era låtar 😉 Men det är inte bråttom 😛

 4. tack! kul att du gillar den! Allt väl?

 5. Oj, det finns ju så många låtar!
  Men jag känner igen det där. Tycker det är rätt häftigt hur musik kan föra en tillbaka till en annan tid, få en att känns saker man känt förut eller förnimma en lukt eller en smak på bara några sekunder. Men ibland framkallar sådana låtar mindre roliga saker också…fast det är det nog värt.

  • Ja verkligen.. Dom i just den spellistan jag postade är mest sådana låtar som framkallar typiska bitterljuva minnen. Så bitterljuva att det är svårt att andas och man vill gråta, men ändå kan man inte låta bli att lyssna. För att man känner att man lever när man känner någonting så starkt som man gör i just precis den stunden. För att man aldrig vill glömma hur det en gång kändes, allt det där.

 6. P

  Du hade tid med Lars Winnerbäck är en sån låt.
  Minnet kanske bleknar, men känslan den påminner mig om…försvinner nog aldrig.

  Du skriver så fint.

  /P

 7. mh

  Kate Bush- Running up that hill

  Oj oj oj, vilken låt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s