”..och om mitt hjärta brister, laga det med Karlssons Klister.”


Det är när jag ligger här i sängen och stirrar upp i det vita taket som jag först förstår. Jag har precis läst igenom dom fina kommentarerna jag fått dom senaste dagarna och tårar trängs fortfarande för att få komma ut. Och det är när jag läser som jag förstår varför jag inte känner den där paniken längre. Eller ångesten eller rädslan eller någonting av det, utöver en viss oro för vad Han ska hitta på därborta, på andra sidan havet. Men det är inte för Honom jag gråter. För tårarna är av den bra sorten. Födda ur värmen. Och glädjen. Och lättnaden.

Och den nyfunna friheten.

Jag brukade vara så väldigt fast i vår nästan-relation. Visste inte vägen ut. Tills den gången i London, fyra och en halv månad efter att jag kommit dit. För Honom. Utan pengar, utan nånstans att ta vägen och utan jobb. Den ultimata kärleksförklaringen, sa en vän en gång. Och för mig var det det. Och jag minns hur jag såg mig själv trasas sönder i en miljon små bitar över hela min lilla lägenhet i Camden när jag förstod att han ändå inte skulle välja mig. Jag var ju inte praktisk nog att vara med. Och jag minns kylan och hur jag grät mig till sömns varenda natt, tills jag tog mig själv i kragen och började plocka upp dom. Alla bitarna av mitt hjärta som låg utspridda över golvet. Försiktigt på tå, för att inte skära mig på de vassa små glasbitarna. För att inte råka trampa sönder dom ytterligare. Det var sent i februari och jag retirerade.

Jag flyttade tillbaks till mitt soliga Spanien och bröt kontakten. Tillsbaks till utelivet och mina vänner med eldhjärtan, precis som mitt hade varit innan London. Och jag kunde sitta i timmar och bara titta på hur vågorna rullade in mot stranden, slog mot klipporna. Sanden under mina bara fötter hade aldrig varit så skön, så varm. Och allt det där pusslade ihop mitt hjärta igen. Och jag lärde mig att fungera igen. Jag slutade gråta över Honom. Tänkte jag nog hade förbrukat alla tårar där fanns att förbruka över Honom.

Och det är allt det här jag minns just precis den här morgonen. Jag tänker jag måste förbrukat all sorg redan. Och jag lägger handen mot mitt bröst. Känner mitt hjärta slå stadigt, envist och jag känner efter lite till.. Och jag blir förvånad över vad jag hittar. Över att mitt hjärta fortfarande är intakt. Jag kan känna skarvarna om jag känner efter ordentligt. Dom som blev kvar efter alla ihoplimningar. Men mitt älskade hjärta är intakt.

Tänker att den här gången måste jag ha gjort rätt. Och att mitt hjärta måste vara så mycket starkare än jag trott. Härdat. Och jag förstår att jag inte känner mig helt förstörd den här gången, just för att jag redan förbrukat allt det där. Kanske får man bara ett visst antal tårar att förbruka över en person? Och kanske är det så att mina nu tagit slut?

För det gör ont. Det svider i skarvarna och jag kommer nog få bättra på limmet lite här och var. Men det känns rätt. Och jag har alla förutsättningar i världen för att klara mig alldeles utmärkt. Jag har gjort det förr. Jag gör det igen. Och den här gången utan instruktionsbok och stödhjul.

Och alla ni därute, ni som hjälper och värmer och håller om, ska veta jag är tacksam. Ni är limmet.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “”..och om mitt hjärta brister, laga det med Karlssons Klister.”

  1. *kramar om och sätter försiktigt upp handen för en liten high five**

  2. Mia

    Ojoj, här verkar det ha hänt saker bara man var borta över helgen!? Är det verkligen över nu? Ska ni inte längre ses? Det verkar i allafall som att du har tagit ett stort steg och att du har gjort rätt! Bra. 🙂

    • Haha jaa… Ibland går det fort i svängarna. Just nu känns det som om det mesta går rätt fort, men det är välkommet som fan. Nej. Vi ska inte ses. Och ja, det är jätteöver. Så över det kan bli. Finito. Och det känns helt rätt 🙂

  3. Pingback: Om att ge förändring en chans | I think it's a Rainbow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s