Definition; Vad vi har


– Du…är du kär i mig? frågar han plötsligt.

– Jag vet inte, svarar jag dröjande. Kanske.. Nånting är det..

Och han kysser mig på mig på pannan, sömnigt, för det är mitt i natten och han har väntat på mig fast jag ser han är trött och jag kan inte låta bli att trycka mig lite närmre för jag är så glad att vara där. Tänker att jag vill stoppa tiden och undrar, där jag ligger med huvudet mot hans varma bröst, om det verkligen kan gå så fort att ge bort sitt hjärta.

– Hur vet man att man är kär?

Jag liksom hör Michael Nyqvists röst i huvudet. Scenen mellan Daniel och Lena när han står där i gummistövlar och i vinden i ‘Så som i himmelen’.

– Men åh.. vad pratar du om Daniel?

– Hur vet man att man är kär?

– Men åh.. Vad är det för fel på dig?… Ja man tänker på honom..

– Och mer?

– Man blir glad när man ser honom..

– Bingo!

Och jag tänker att kanske, där jag är påväg att somna in i hans armar. Tänker att vi får se vart det leder, ta det som det kommer. För där finns ju all tid i världen att ta reda på vad det här är. Att ta reda på vad vi har.

Och jag ler när jag lämnar hans lägenhet dagen därpå. Ler för att jag inte kan sluta. Ler så att det krampar i kinderna och jag försöker räta ut ansiktet för det gör nästan lite ont nu, men det verkar som om jag glömt hur man gör när man inte ler.

Jag ler mot bilarna och träden och de två lekande labradorerna och mitt hjärta svävar ikapp med fåglarna och tillsammans sjunger dom om frihet och mjuka läppar och en gard som inte längre behövs. Och jag ler mot den lilla rökande tanten i leopardpälskappan vid pizzerian, och mot mannen och kvinnan och deras resväskor vid hissarna, och mot dom två små kinesgubbarna på perrongen som nyfiket tittar på mig när jag skriver, och mot dom två chilenska killarna som berättar dom pluggar medicin på Karolinska och som undrar hur min släkt mår, därborta i kaoset.

Lisa Miskovsky sjunger att jag lever. Och ja, tänker jag när tunnelbannan rullar in. Jag lever. Jag lever tamejfan.

Äntligen. Jag är tillbaks. Och jag är inte rädd.

I mitt öra idag: I\’m at peace when I\’m around you

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Definition; Vad vi har

  1. Fy, jag blir så avundsjuk på er två! Fast om det är som jag tror, (för så är det, heller hur?) så blir jag jävligt glad för er också! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s