Filmkväll hos N


Det är någonting visst med hans axlar, tänker jag när jag följer honom upp för trapporna till hans lägenhet. Dom där breda, vackra axlarna som på något vis skänker mig trygghet. Som får mig att vilja kyssa varje millimeter av dom, ja till och med när den där tjocka vinterjackan gömmer dom för mig.

Jag tänker på det hela vägen upp. Och jag tänker på det när jag från soffan iakttar honom när han drar av sig tröjan och huttrar till. Jag tänker på det när jag skrattar åt att han fortfarande har smuts i ansiktet. Jag tänker på det när han äntligen dimper ned bredvid mig och med en stark arm drar mig intill sig. Och jag tänker på det när han somnar ifrån filmen, när jag hör dom jämna andetagen och de rytmiska slagen av hans hjärta mot mitt öra. Och jag ler. För jag tycker så väldigt mycket om när han somnar ifrån på det viset.

Inte för att jag vill att han ska somna ifrån mig, men för att jag tycker om hur mitt hjärta smälter litegrann när han gör det. Jag tycker om hur mitt hjärta smälter litegrann när han i sömnen kramar mig lite hårdare och håller mig närmare intill. Jag tycker om hur mitt hjärta smälter litegrann när han i sömnen ibland trycker sina läppar mot mitt hår och ler som om han drömmer något fint. Och jag tycker om hur mitt hjärta smälter litegrann när han sömndrucket säger att han tycker om att sova med mig.

Jag tycker om honom. N får mig att le. Skänker trygghet med sin närvaro. Sinnesro med sina händer. Men det är också allt. Det är allt det kan bli.

Annonser

2 kommentarer

Under Uncategorized

2 svar till “Filmkväll hos N

  1. Du skriver väldigt fint..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s